Designerul de top Alexandra Popescu-York îşi va prezenta pe 10 februarie 2018, la ora 18:00, noua colecţie de lux „Magnetic”, în cadrul celei de-a 27-a ediţii Couture Fashion Week, la New York.

Noua colecţie îmbină  elemente avangardiste şi accesorii  sofisticate prin care creatoarea transmite emoţie şi reuşeşte să uimească de fiecare dată.

rochii missgrey

Pentru Alexandra Popescu-York este cel de-al nouălea sezon consecutiv al prestigiosului eveniment de modă la care participă. Ea este singurul artist- desginer din lume care, până la ora actuală, şi-a prezentat la un astfel de eveniment simultan, atât o colecţie de modă couture cât şi o expoziţie de pictură.

Deşi mulţi designeri se limitează în a crea haine, pe care le vând pe websiteuri sau în magazine fizice, Alexandra Popescu-York se avântă să facă showuri de modă. Ea nu creeză rochii, ci concepte. Nu haine de un sezon ci trenduri, mişcări, emoţii.

La ora actuală, Alexandra este unul dintre cei mai apreciaţi designeri de la Couture Fashion Week pentru că pune un mare preţ pe originalitate. Fiecare prezentare pe care o ţine vine cu un concept nou faţă de tot ce s-a gândit până acum, creat în urma unor experienţe proprii.

Cel mai important lucru ca designer, crede ea, este ca produsul tău să fie original. „Autenticitatea este din ce în ce mai rar întâlnită în întreaga lume a modei”, spune creatoarea.

După ce a lucrat în mai multe firme pe postul de head designer din Europa şi America şi a văzut că în domeniul modei se pune mai mult accent pe industrie şi nu pe artă, în urmă cu aproximativ zece ani, ea a decis să pună temeliile propriului business, Alexandra Art&Design, în încercarea de a schimba mentalitatea şi mersul lucrurilor într-o lume atât de ahitată după profit.

„Industria modei vrea doar să vândă cantităţi imense, pentru a avea profituri mari. Şi în marile companii sunt angajate persoane în funcţii de designer şi creative director care nu au nicio legătură cu moda, educaţie sau simţ artistic… Iar eu vreau să amintesc tuturor că autenticitatea există şi că putem să ne alegem lucruri deosebite. Nu “fast fashion”, ci “high fashion”, explică Alexandra Popescu-York.

De asemenea, adaugă ea, moda fără artă nu este modă, este doar industrie, doar funcţionalitate. „Multe companii fac pe bandă rulantă mii şi milioane de uniforme, iar consumatorul de rând este încântat de preţurile mici pe care le au aceste lucruri, care nu îl evidențiază cu nimic de ceilalţi consumatori ai acelui brand”, explică creatoarea.

Odată cu primele colecţii de modă pe care le-a lansat, pe Alexandra au apreciat-o oameni de valoare în domeniul high fashion şi a fost invitată să prezinte în cadrul „Fashion Week”, la New York. De aproape zece ani, ea îşi investeşte tot timpul şi resursele pentru a creşte atât ca designer cât şi ca artist şi creează colecţii cu mare impact artistic şi social.

Obişnuieşte să îşi construiască tiparele direct pe manechin şi nu pe masa de croit, cum o fac alţi designeri. De-a lungul timpului a creat rochii fără cusături laterale, cu sute de împletituri şi foarte rar, recunoaşte că foloseşte tiparul clasic. Mai precis, numai atunci când este neapărată nevoie. „Autenticitatea unui designer constă şi în folosirea materialelor, ţesăturilor, pe care nimeni altcineva nu le are”, explică Alexandra Popescu-York.

De multe ori pictează pe material, brodează sau modifică total textura prin suprapuneri. „Se spune că nu poţi reinventa roata, însă eu mă încăpăţânez aprig să demonstrez că poţi fi original în modă”, mai spune tânăra.

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani şi a studiat desginul vestimentar şi arta plastic la Universitatea de Arte din Bucureşti.

Stabilită de peste zece ani în America, ea are un palmareş impresionant de expoziţii şi show-uri de modă pe plan national şi international.

Printre numeroasele recunoaşteri care I s-au atribuit se numără si includerea in prezentarea Cei mai buni designeri al Couture Fashion Week primit în septembrie 2016 şi includerea picturilor sale în Expoziţia de artă la 70 de ani de aniversare a Naţiunilor Unite în New York.

Ca planuri pe termen scurt, Alexandra şi-a propus să se implice şi mai mult în promovarea României în lume.

„România trebuie să înceapă să îşi accepte, aprecieze şi promoveze artiştii români din străinătate! Se zice că pentru un artist trebuie să ai poporul tău în spate, să te susţină şi apoi să cucereşti lumea. Eu am cucerit lumea şi apoi le-am arătat că provin dintr-o ţară frumoasă pe care îi invit să o cunoască”, încheie desginerul.


Categories: BlogModele, evenimente, item vestimentar, lansari, moda, modele, noutati, stil, tendinte, vocea modelelor

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

«
»


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Designerul de top Alexandra Popescu-York lanseaza noua colecţie de lux „Magnetic””

You must be logged in to post a comment.