Deşi an de an, publicaţiile de modă propun tendinţe în materie de costume de baie, în realitate singurele modificări remarcate sunt la nivel cromatic.

Acest lucru se explică prin faptul că domeniul costumelor de baie a ajuns la un statut ce nu permite alte inovaţii, decât prin sacrificarea funcţionalităţii acestora.

rochii missgrey

Modelele de costume de baie moderne sunt, prin urmare, readaptări ale modelelor vintage, ce poartă pecetea tendinţelor în accesorii din fiecare an.

În 2009 şi 2010 am observant o preferinţă pentru inserţii metalice, detalii rock chic şi o înclinaţie spre stilul army, în 2011 am luat parte la asaltul imprimeurilor geometrice, urmând ca în 2012 să facem loc unui tip de costum de baie ceva mai special.

Pe fondul popularităţii atinse de tricotaje– curele, veste, cizme de vară, etc- designerii ne propun anul acesta costume de baie croşetate, un trend inspirat din moda anilor ’70 şi de spiritual epocii boeme.

Costumele de baie croşetate vin intr-o varietate de stiluri, culori şi modele care îmbracă trupul în compoziţii artistice rafinate, perfecte pentru o zi toridă pe marginea piscinei. Apelând la bunul gust al femeii moderne, costumele de baie tricotate pun accentul pe luxul modern şi se separă cu graţie de piesele de macrame pe care ni le amintim de la bunici.

Modelele prezente pe piaţă sunt realizate prin procese de producţie diferite, proprii artei croşetării sau a macrameului. Cel din urmă se bazează pe împletirea manuală a firelor textile şi se remarcă prin nodurile decorative elegante şi feminine, utilizate mai ales în articole vestimentare sau accesorii.

Croşetul se distinge prin modele mult mai complexe, cu un impact profund asupra privitorului şi un rol decorativ foarte apreciat.

Din aceste considerente, designerii au decis să folosească aceste ornamente stilistice în confecţionarea unor costume de baie impresionante, care excelează la capitolul estetică, însă abia trec de pragul funcţionalităţii. Costumele de baie croşetate au un target restrâns (trupuri zvelte, sâni mici), ridică dificultăţi la capitolul comoditate şi sunt nerecomandate pentru innot.

Luati-va gândul de la aceste inconveniente şi profitati de frumuseţea acestor costume de baie croşetate!


Categories: BlogModele, lansari, moda, modele, noutati, tendinte

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

«
»


100 Comments, Comment or Ping

Reply to “Costume de baie croşetate – modele vintage întregi şi bikini”

You must be logged in to post a comment.