”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu

Alexandru Ciucu, designerul Casei Regale din România, a lansat de curand în cadrul Hotelului Athénée Palace Hilton din Bucureşti, o nouă colecţie vestimentară, inspirată, in premieră pentru moda autohtonă, de eleganţa uniformelor militare ale secolului al XIX-lea. Ineditul evenimentului a constat însă în modelele prezentării, soldaţii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul.

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 0

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 2

Colecţia „Tailored Glory 2015” conţine costume atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, inspirate de eleganţa uniformelor militare ale secolului al XIX-lea. Pe podium, în faţa oaspeţilor, au defilat soldaţii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, care s-a alăturat designerului cu ocazia împlinirii a 155 de ani de la înfiinţarea unităţii. Printre cei 200 de invitaţi s-au numărat celebrităţi precum Andreea Marin, Dana Săvuică, Virgil Ianţu, Claudiu Bleonţ, Irinel Columbeanu şi Ilie Năstase.

rochii missgrey

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 3

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 4

Noua colecţie semnată de Alexandru Ciucu combină seriozitatea, prestanţa şi eleganţa hainelor militare, „scoase” în faţă prin epoleţi, buzunarele cu burduf şi nastruii metalici, cu cromatica modernă. Aceasta se întinde pe trei zone, casual, business şi ceremonie, conţinând atât creaţii purtabile, cât şi ţinute pretenţioase.

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 1

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 5

„Ţinutele business pot fi purtate la birou, la o întâlnire de afaceri. Ţinutele casual au o arie mult mai extinsă de utilizare, de la ieşirile cu prietenii, o cină romantică, o petrecere în Centrul Vechi, până la o seară de teatru sau spectacol. Toate ţinutele vin accesorizate cu cravată, papion sau lavaliera, după caz, iar anul acesta, pentru prima dată într-o prezentare de a mea, batistele de ceremonie au fost aranjate altfel. Propunerile pentru ceremonie aduc în prim plan albastrul bleumarin, marsala şi maro ciocolată”, a declarat Alexandru Ciucu.

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 7

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 8

Designerul român a mai precizat că atmosfera de război care domneşte pe plan internaţional a inspirat crearea acestei colecţii. „Am încercat să găsesc în ideea războiului ceva nobil, înălţător, glorios. Şi am regăsit eroi fără nume, lideri şi strategi celebri, dar şi faimoasele bătălii de la sfârşitul secolului al XIX-lea, când, în afara intereselor meschine care stau la baza conflagraţiilor, soldaţii luptau de cele mai multe ori pentru glorie”, a mai declarat Alexandru Ciucu.

”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu 6


Categories: BlogModele, evenimente, item vestimentar, lansari, moda, modele, noutati, tendinte, vocea modelelor

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

«
»


One Comment, Comment or Ping

Reply to “”Tailored Glory 2015” by Alexandru Ciucu”

You must be logged in to post a comment.