Prima oara s-au purtat rochiile cu franjuri in anii ’20, epoca muzicii Jazz si a dansului Charleston. Acum, vedetele au inceput sa poarte din nou rochiile cu franjuri.

 

Nu stim daca filmul „Marele Gatsby” are o legatura cu trendul rochiei cu franjuri printre vedetele de la Hollywood, insa un lucru este sigur: acerasta piesa vestimentara atrage intotdeauna atentia.

rochii missgrey

 

Rochia cu franjuri a fost denumita in anii ’20 “Charleston”, dupa dansul bine-cunoscut, pentru ca franjurile urmau perfect miscarile corpului si dezveleau picioarele intr-un mod frumos. De atunci, modelul franjurat a inconjurat intreaga America si Europa, in inalta societate.

 

Franjurile au mai revenit in istorie in anii ’50, datorita lui Elvis, care le-a adoptat pe jachetele sale de piele, iar in anii ’70 Valentino a creat un nou val de frenezie al franjurilor.

 

Existenta acestora a continuat in moda si in anii ’80, datorita creatorului de moda Giorgio Armani, iar in anii ’90 datorita colectiei lui Jean Paul Gaultier, prezentata in intreaga lume.

 

O ultima aparitie au avut-o franjurile in 2007, cand Prada a propus jachete, genti si clutch-uri accesorizate cu foarte multe franjuri. Iar acum, rochia de inspiratie jazz si-a refacut aparitia pe covorul rosu.

 


Categories: BlogModele, evenimente, item vestimentar, moda, modele, noutati, stil, tendinte

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

«
»


121 Comments, Comment or Ping

Reply to “Rochia cu franjuri ,sugestie pentru sarbatori – uite vedetele de la Hollywood”

You must be logged in to post a comment.