Hubert de Givenchy, designerul francez, fondator al casei de moda care ii poarta numele, a murit sambata, 10 martie, la varsta de 91 de ani. Atat familia cat si casa Givenchy au confirmat, oficial, stirea.

Designerul a lucrat pentru Pierre Balmain, Christian Dior si Elsa Schiaparelli, inainte de a-si infiinta propria casa de moda, in 1952. La scurt timp de la lansarea marcii, el a intalnit-o pe Audrey Hepburn, actrita care avea sa ii devina muza si care a influentat decisiv creatiile sale. Givenchy a conceput celebra Little Black Dress, pe care Hepburn a purtat-o in prima scena din filmul Breakfast at Tiffany’s. Tot el a gandit tinutele faimoasei actrite pentru rolurile din Funny Face si Sabrina. In cei 40 de ani cat au lucrat impreuna, designerul a contribuit la stilul lui Hepburn, considerata una dintre cele mai bine imbracate femei de la Hollywood, din toate timpurile.

rochii missgrey

Printre fashion iconurile cu care Hubert a colaborat de-a lungul carierei sale, se mai numara Jacqueline Kennedy, Grace Kelly, Marlene Dietrich, Ingrid Bergman sau Greta Garbo.

Creatiile lui au fost marcate de eleganta si rafinamentul parizian.

Givenchy s-a retras de la conducerea casei sale de moda in 1995. De la plecarea sa, o serie de designeri faimosi i-au luat, pe rand, locul. Printre ei se numara Alexander McQueen, John Galliano, Riccardo Tisci si, in prezent, Clare Waight Keller, devenita prima femeie director de creatie al brandului.

 


Categories: BlogModele, evenimente, moda, modele, noutati, stil, tendinte, vocea modelelor

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

«
»


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Hubert de Givenchy fondator al casei de moda care ii poarta numele, a murit sambata”

You must be logged in to post a comment.