Lumea modei trece prin tot mai multe schimbari contradictorii, poate chiar paradoxale.Cu toate aceste, marile case de moda reusesc sa supravietuiasca din ce in ce mai greu intr-o lume in care bugetele se restrang iar concurenta brandurilor ieftine devine o adevarata amenintare.

Haideti sa vedem trei ,dintre cele mai importante dinastii in moda ce au rezistat, fidelizand publicul prin calitatea ireprosabila, inovatie, dar si speculand apetenta cumparatorilor pentru traditie.

rochii missgrey

Gianni Versace a fost cel ce a fondata casa cu acelasi nume in 1978 realizand o colectie intitulata “Gianni Versace Donna”. Abia in 1989, creeaza prima colectie couture numita “Atelier Versace”obtinand oficial consacrarea internationala. In 1997, Gianni este ucis in fata casei sale din Miami. In scurt timp, sora sa Donatella preia fraiele afacerii, dar si imensa responsabilitate ce deriva geniul fratelui sau.Casa Versace devine usor recognoscibila datoria amestecului de glamour hipnotic, eleganta indrazneata.

Casa Hermes este acum sinonima cu luxul parizian temperat. Therry Hermes a fost cel care a dechis in 1837 un magazin la Paris ce vindea echipament pentru calarie. Therry era un maestru al detaliilor ce puteau fi comparate cu perfectionismul obsesiv. Si in present, meritul casei Hermes este acela de a reusi sa creeze obiecte ireprosabile, in care mana artizanului devine o valoare de necontestat.

Fondatorul casei Trussardi, Dante Trussardi isi incepe afacerea in 1911 realizand manusi de lux pentru aristocratia bogata din orasul Bergamo. Abia in 1970, casa isi diversifica produsele axandu-se in continuare pe accesorii din piele. Dupa o serie de evenimente nefericite, printre care un accident de masina in care a fost implicata fiica lui Dante, Nicola Trussardi, casa renaste din propria-i cenusa- asa cum numai casele italiene o pot face infiintand marcile Tru Trussardi, Trussardi Jeans, Trussardi 1911.

 

 


Categories: moda, top, vocea modelelor

Tags: , , , , , , , , , , ,

«
»


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Dinastii in moda … pe Blogmodele”

You must be logged in to post a comment.