Daca n-ar fi existat unii designeri, lumea noastra ar fi fost impanzita si acum de corsete si jupe enorme, iar pe plaja am fi avut voie doar cu costume de baie masurate cu rigla.

Lumea modei a fost mereu intr-o continua miscare: au aparut rochii considerate extravagante la vremea respectiva, texturile s-au schimbat, accesoriile s-au diversificat. Insa fara contributia importanta a unor designeri, probabil ca rochiile lungi de bal si costumele de calarie ar fi fost inca piesele definitorii ale garderobei noastre.

rochii missgrey

Coco Chanel

Coco Chanel – a inventat tinutele inspirate din sport, a scos corsetele rigide de pe scena modei , a introdus jerseul ca material in creatiile vremii si a imaginat prima rochie neagra, simpla, purtabila oricand si oriunde. Piesele lui Coco Chanel au ramas in voga pana in ziuia de astazi: nu ne vom plictisi vreodata de rochiile clasice negre, de costumul din tweed, de perle, tricouri marinaresti si clasicele ei modele de genti.

Christian Dior

Christian Dior – a fost omul care a transformat lumea modei in acel univers de basm. A fost designerul care a marcat un moment important in moda: lui i se datoreaza transformarea Parisului intr-o capitala a modei.

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent – a readus arta in moda. Piesa-semnatura a lui Yves Saint Laurent a fost smokingul.

Gianni Versace

Gianni Versace – estedesignerul care a imbracat starurile rock si membrii familiei regale. Versace a pus Italia pe harta modei mondiale si creatiile lui erau in dulapul tuturor in anii 70 si 80.

Alexander McQueen

Alexander McQueen – copilul teribil al modei, disparut prea devreme dintre noi, a reinventat moda, a lansat noi trenduri, a pariat pe croieli si texturi total neobisnuite. Showurile lui de moda au surprins mereu si a fost designerul favorit al starurilor.

Cristobal Balenciaga

Cristobal Balenciaga – maestru al taieturilor avangardiste si hainele cu o constructie aparte, a revolutionat lumea modei in anii 50-60. Designeri din zilele noastre inca se inspira din modelele lui Cristobal Balenciaga pentru a imagina noi si noi colectii.


Categories: BlogModele, item vestimentar, moda, modele, noutati, stil, tendinte, top, vocea modelelor

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

«
»


2 Comments, Comment or Ping

Reply to “5 designeri care au schimbat istoria modei”

You must be logged in to post a comment.