În urmă cu 100 de ani, în perioada în care bikini nu fuseseră încă inventaţi, femeile erau nevoite să poarte costume de baie voluminoase şi lungi pentru a se bucura de razele soarelui şi pentru se bălăci în apă. Cele mai îndrăzneţe ajungeau chiar şi la închisoare dacă oamenii legii considerau că ţinuta e inadecvată şi încalcălimitele decenţei.

Chiar dacă astăzi cel mai bine vândut model de biniki acoperă numai părţile intime, în urmă cu un secol, piesele vestimentare în care femeile defilau pe plajă nu lăsau prea multe la vedere.

rochii missgrey

Din contră, la începutul secolului XX, cele care se încumetau să se plimbe pe malul mării erau obligate să poarte rochii de culoare neagră până la genunchi şi pălării cu borul ridicat. Altele se arătau în ţinute albe şi cu bonete pe cap!

În aceeaşi perioadă, sportivele care practicau înotul au fost nevoite să recurgă la o metodă neobişnuită pentru ca vestimentaţia lor să nu fie catalogată drept ruşinoasă. Tinerele erau obligate să poarte costume de baie lungi, care să le ascundă formele.

Mai mult, în anul 1900 a fost inventată şi o cabină de schimb mobilă construită din lemn. Sportivele se schimbau în acest „vestiar“ şi aşteptau să fie transportate la ţărm. Toate aceste precauţii erau luate pentru a evita reproşurile sau privirile dezaprobatoare ale celor din jur.

Putem vorbi despre apariţia costumului modern de baie abia din anul 1907, când înotătoarea de origine australiană Annette Kellerman a fost arestată pe o plajă din Boston pentru că purta un costum de baie întreg, mulat. Aceeaşi piesă avea să fie acceptată mai târziu, în 1910, ca fiind costumul de baie oficial al înotătoarelor.


Categories: BlogModele, item vestimentar, moda, modele, stil, tendinte, vocea modelelor

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

«
»


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Uite pe BlogModele cum se îmbrăcau femeile la plajă în urmă cu un secol!”

You must be logged in to post a comment.