Inca din cele mai vechi timpuri era folosit ca un mod de a marca trupul.

Initial, oamenii se impodobeau cu semne sacre care aveau un rol important in ritualuri. Tatuajul era o forma de a scoate in evidenta identitatea unei anumite persoane. In general, doar cei care aveau o functie importanta in comunitate erau tatuati. Cu toate acestea, a existat o perioada in care tatuajul era destinat proscrisilor, sclavilor sau infractorilor.

rochii missgrey

In ziua de azi, tatuarea a devenit o arta decorativa importanta. Instrumentarul este din ce in ce mai sofisticat iar normele de igiena ar face cinste si unui chirurg. Vopselele cu care se tatueaza sunt, de asemenea, speciale, concepute in asa fel incat riscul de a produce alergii sa fie cat mai mic.

Daca ati cochetat vreodata cu ideea de a va face un tatuaj sau sunteti deja fericita posesoare a unei piese de arta “imprimate” adanc in piele, stiti cat de important este sa va alegeti cu intelepciune salonul si artistul. Interesati-va in legatura cu diplomele si certificatele pe care le detine profesionistul respectiv.

Asiguati-va ca igiena este respectata cu sfintenie! Acul trebuie sa fie perfect steril, desigilat in fata dumneavoastra, salonul trebuie sa dispuna de o autoclava (aparat de sterilizare) in care sa fie sterilizate partile componente ale instrumentului dupa fiecare tatuare iar artistul trebuie sa poarte manusi speciale. NU va faceti tatuajul daca salonul este sub standarde intrucat va puteti alege cu boli grave, de la hepatita C la infectii cu HIV.

Tatuajul poate fi un accesoriu foarte sexy si de bun-gust daca este facut cum trebuie si daca alegeti un model care sa va reprezinte personalitatea. Evitati sa cadeti in vulgar abordand design-uri subtile, fie ca sunt colorate sau monocrome. Nu exagerati nici cu dimensiunea piesei si asigurati-va ca stiti ce semnificatie are motivul dumneavoastra preferat (in special daca va tatuati litere din alta limba).

Nu uitati, trebuie sa fiti absolut sigura ca vreti sa va faceti tatuajul, pentru ca e permanent iar indepartarea lui este costisitoare si foarte dureroasa.


Categories: BlogModele, moda, modele, noutati, tendinte, vocea modelelor

Tags: , , , , , , , , , ,

«
»


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Tatuajul, la moda sau nu?”

You must be logged in to post a comment.