Pentru vara 2013, Olivier Rousteing, designer-ul casei Balmain, s-a lăsat inspirat de imprimeurile lui Gianni Versace şi de stilul modelelor de la începutul anilor ’90, precum Linda Evangelista. Vara Balmain se anunţă a fi colorată, cu sacouri cu umeri înalţi şi pantaloni masculini bufanţi, cu talia înaltă.

Din ce s-a văzut la Săptămâna Modei, tendinţele din anii ’80 – începutul anilor ’90 se pare că revin în vogă, iar tânărul Olivier, nu avea cum să ignore aceste val. La numai 27 de ani, Olivier nu îşi aduce aminte multe detalii din acea perioadă, însă puterea persuasivă a croielilor de atunci este de necontestat.

rochii missgrey

În cea mai recentă colecţie Balmain, ne întâlnim cu elementele tipice brand-ului, cu influenţe din colecţia anterioară, dar şi cu piese moderne, simple, din piele sau denim. Deşi interesantă, colecţia lui Olivier nu a fost primită cu laude de criticii internaţionali, aceştia motivând că “momentul potrivit” este cheia, iar designer-ul s-ar putea să rateze.

Femeile moderne evită anii ’80, pentru că nu le evidenţiază atuurile. Însă, Balmain nu va avea pierderi, deoarece lumea va cumpăra pentru simplul motiv că este de lux.


Categories: BlogModele, lansari, moda, modele, noutati, tendinte

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

«
»


No Comments, Comment or Ping

Reply to “Anii ’80 reinterpretaţi de Balmain in moda, pentru vara 2013”

You must be logged in to post a comment.